Безплатна доставка над 100 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържи се с нас: 02 995 00 51
ХИЛЯДИ ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕТО
Категории

0

Избери по

Марка

Наличност

Начало LED осветление Сензори и датчици за движение

Сензори и датчици за движение

 

Какво представляват датчиците за движение

Нашият онлайн магазин euroled.net предлага сензори и датчици за движение.Те са не само комфорт, но и спестявания на пари и грижи.

 

С помощта на сензори за движение получавате:

 • комфорт на улицата и в къщата - автоматично ще се включи оборудването без ваша намеса;
 • спестяване на пари и енергия (светлината няма да изгори напразно, защото сте забравили да натиснете превключвателя, или видеокамерата ще включи запис само когато скенерът вижда движещ се обект);
 • ниска цена (между другото, и постоянна наличност );
 • надеждност ;
 • сигурност - имат алармена сигнализация.

 

Инфрачервеният лъч работи на принципа на възприемане на топлинно излъчване от обекти. Въпреки това, много модели (от тези, представени на нашия уебсайт) могат да бъдат конфигурирани да не работят върху малки или големи предмети (домашни любимци, коли).

 

Сензорите също се използват активно за управление на осветлението, за алармени и охранителни системи. Според цената може да избере различен модел.

Изберете въз основа на това, което ще контролирате и каква точност е необходима.

 

Ултразвуков и микровълнов сензор за движение

 

Тези два вида се използват по-рядко, поради техните недостатъци.

 • Ултразвуков - работи на принципа на отражение (връщане) на ултразвуковите лъчи. Когато обект се движи, честотата на отражение се променя, устройството възприема промените и реагира. Най-евтините и най-примитивни  видове Недостатъка им е - ако имате домашни любимци, реагират на ултразвуково лъчение.Може да се каже ,че са и опасни. Затова не препоръчваме да ги използвате у дома.
 • Микровълновия детектор за движение  работи на принципа на предишния, но лъчите, излъчвани от него, не са ултразвукови, а микровълнови. Не реагира на температурни промени. Той улавя промените (движенията) дори през тънки стени (дървени, гипсокартон, но не бетон). Те са малко по-скъпи и по-често се купуват за промишлени съоръжения, офис сгради и т.н.

 

Допълнителна функционалност

 

За да се избегнат случайни включвания през деня, реакции на малки или големи предмети и т.н., сензорите за движение имат:

 • Регулиране на инфрачервения елемент - можете да конфигурирате дали светлината ще се включи, ако колата се изтегли, а не друго движение;
 • Ъгъл на сензора.

 

Има модели с два метода на монтаж ,според ъгъла на сензор(на стената и на тавана):

 

 • Вътрешен и външен монтаж;
 • Регулиране на фоточувствителния елемент.

 

Обхватът на сканиране се регулира от по-луксозните модели. Ако възнамерявате да направите инсталация в стая, трябва да се съобразите с дължината и ширината на и, като се спрете на по-високо качество. 

Обърнете внимание на показателите, когато купувате сензор за външен монтаж, не забравяйте да вземете предвид целта на ползване или какво точно искате да засичате и в какви случай искате да се активира. Също така трябва да бъдат защитени от пръски вода и прах и да е устойчив на UV лъчи.

Сензорът започва да работи, когато през зрителното поле мине нещо което движи - осветлението се включва, а когато обектът излезе от обсега и мине определено време, което вие може да зададете, осветлението автоматично се изключва.

Първото нещо, на което ще обърнете внимание, е мястото, където ще се използва. За вътрешен монтаж за защита помислете за закупуване на надеждно и висококачествено устройство.

Защо да ги закупим от Euroled.net?

Нашият онлайн магазин euroled.net е лесен и удобен за употреба и поръчка. Нашите консултанти са винаги на разположение да помогнат и да ви съдействат с всеки въпрос или затруднение. Този тип продукти могат да бъдат и сложни компютърни системи, които сами преценяват кой и какво се намира в помещението и дали да задействат сирена или аларма или не. Повече информация за тези системи може да получите от нашите консултанти.

 
Филтри
«1 2»
Страница 1 от 2
«1 2»