Безплатна доставка над 100 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържи се с нас: 02 995 00 51
ХИЛЯДИ ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕТО
Категории

0

Таймери и адаптери

Независимо дали ви е нужен за да направите автоматично осветление на вашият аквариум, да регулирате влажността на въздуха в стаята или да контролирате температурата с включване и изключване на нагревател, те са най-правилното решение. Разбира се това са само малка част от нещата, за които ви е необходим механичен таймер.

Какво представляват механичните таймери за време

Включват се в контакт и са най-масово използваните. Имат часовников механизъм, както и вграден щепсел и гнездо за контакт. Включват се в контакта на захранващата мрежа, като в гнездото им се включва щепселът на електроуреда. В предната си част имат кръг, който прилича на шайба, с изобразени цифри по окръжността си. Цифрите ни показват часовете от денонощието. Времето за включване и изключване на електроуреда нагласяте вие, с помощта на черният щифт, който се намира на оста на врътката. Друга част от таймера е плъзгача, който се намира отстрани и служи за преминаване от режим “таймер”  на на режим непрекъснато включване не електроуреда. Това е подходящо за моментите когато не искате да да използвате таймера, но и искате да остане в контакта. Тези таймери се програмират лесно и ползването им е изключително надеждно. Ако сте го включили и нагласили веднъж, то вие може да използвате дори няколко години, като включеният уред работи
безпроблемно и включва (изключва) лампата във вашият двор, например. 

Какво е основното им предназначение

За различните дейности в кухнята се използват най-често. В същото време, обаче, могат да намерят приложение в цели ни дом. Използваме ги за включване (изключване) на всяко устройство, за което се сетите:

 • аквариумни помпи;
 • лампи;
 • светещи реклами;
 • вентилатори;
 • аудиовизуална техника;
 • печки;
 • превключване на електромери на дневна (нощна) тарифа;
 • осветление по стълбите, в коридора, в градината;
 • системи за поливане.

Както виждате, те наистина са ни много полезни и са широкоразпространени за всякакво ползване. Важно е да се знае, че за да работи правилно, таймерът, трябва да бъде постоянно включен в електрозахранването, защото часовникът му няма автономно захранване с батерии. Тоест, ако се изключи от електрическата мрежа  или се извади от контакта, то часовникът ще спре, а това ще доведе до неточност при изпълнение на зададените му програми.

Какво ще откриете в Euroled.net

Предлагаме ви модели, които изцяло да покрият вашите изисквания. Те имат висок клас на защита, като някои имат и специална - детска такава. Цените са изключително достъпни, което е едно от големите предимства на тези устройства. В нашия онлайн магазин може да поръчате бързо, без регистрация. Изберете продукт, попълнете име и телефонен номер и ние ще се свържем с вас, в рамките на работния ден.

Механични таймери (3)

В забързаното ни ежедневие, често забравяме нещо и не успяваме да го свършим навреме. Колко хубаво би било през зимните дни, като се приберем, климатикът да се е включил и да е постигнал желаната температура. Е, това е абсолютно възможно, стига да имаме електронен таймер.


 

Какво представляват електронните таймери за време

 

Таймерите са навсякъде около нас. Те представляват устройства, които по предварително зададена времева команда могат да включат или изключат даден уред или процес. Дори толкова сме свикнали с тях, че ги забелязваме, само в случай, че се повредят. Моделите за включване в контакт са едни от най-разпространените и най-често използваните. Електронните такива са голяма стъпка напред. Наричаме ги още реле за време Те притежават висока точност, имат течнокристален екран и бутони, чрез които се управляват. Захранването става с батерии и не се влияе ако тока спре или устройството се извади от електрозахранването. Местата, където можем да използваме релето за време са безброй много:

 

 • в кухнята;
 • за включване/изключване помпата на аквариума;
 • захранване на външни билборди и реклами;
 • активиране на поливната система в градината;
 • включване;изключване на климатика в точно определен час;
 • захранване на стълбищно осветление и много други.

 

Какви режими имат

 

При нагласяне на желаното от нас време, започва обратното отброяване.  След като то изтече, уредът се връща в нормалната си позиция на включено/изключено. Този режим на работа наричаме нормален. Следващият вид режим действа на обратен принцип - настройваме таймера така, че да действа по-късно във времето. Това наричаме отложен старт.  Изборът на различни програми е голям и това ни позволява да нагласяме много включвания и изключвания през денонощието или за няколко дни напред. Някои модели притежават и допълнителни екстри, като например да се регулира автоматично при смяна на зимното/лятното часово време. Последният режим, за който ще спомен е, така нареченият, random или произволен режим. При него таймерът “контролира” свързаният с него уред през, произволно избран от него, различен интервал от време. По този начин се създава усещането, че в помещението има човек и служи за предпазване от крадци.

 

Защо да изберем Euroled.net

 

Онлайн магазинът на Euroled.net ви предлага широка гама от електроматериали. При нас ще намерите всичко, което ви е необходимо. Продуктите са с високо качество, което определено има значение. Цени са ниски и приемливи, като специално за вас, онлайн магазинът предлага и продукти на промоционални цени. Поръчката е бърза, без нужда от регистрация, което също е едно от предимствата, заради които да заложите на Euroled.net

 

Електронни таймери (2)

Филтри
«1»
Страница 1 от 1
«1»Какви видове таймери ще открием в раздела

 

Всички сме виждали класически екшън филми, в които главният герой прерязва червените проводници на експлозивно устройство и точно една секунда остава до експлозията. И така, устройството за броене, което показва времето, оставащо до бедствието - това е таймерът, в неговия класически вариант.

 По правило думата таймер означава специално устройство, което е проектирано да отчита времето назад, от зададения  момент, в който започва. Таймерът обикновено е оборудван с времева скала, циферблат или потенциометър, с който става възможно да се зададе необходимото време, след което ще се генерира сигнал и устройството ще бъде включено / изключено.

Има и таймери, на които можете да зададете часа на работа, като зададете конкретно време от деня. Това са така наречените таймери в реално време, които са оборудвани с часовник или устройство за съхранение на време. Този таймер е най-простият уред,като будилник.

Днес най-често срещани са електронните цифрови таймери, които са подобни на електронните часовници , но все още има механични таймери, чийто принцип на работа е изграден върху часовников механизъм. Преходните между цифровите и механичните - електромеханичните таймери работят въз основа на реле за време.

 

Защо да изберете Euroled.net 

 

В нашият онлайн магазин ще откриете таймери, които обикновено се класифицират в следните видове:

1.Според принципа за броене на времето таймерите обикновено се делят на:

 • Интервални таймери - настройва се и се поддържа интервал. Такива таймери могат да бъдат единични (задействани 1 път), многократни (задействани няколко пъти с предварително зададени скорости на затвора) и циклични (на равни интервали) действия;
 • Таймери на текущото (реално) време - сигналът се дава в зададеното време.

2. Според принципа на действие:

 • Механични таймери - аларми, кухненски таймери;
 • Електромеханични таймери - дават електрически импулс, но често имат механична инсталация;
 • Цифрови електронни таймери - програмируеми таймери. Може да бъде свързан с други съседни устройства;
 • Цифров електронен таймер.


Какво представляват преходните адаптери

 

Адаптерите представляват захранващи устройства променящи мрежовото напрежение (в повечето случаи), до стойности и вид, подходящ за работата на различни електронни уреди. На практика цялата електроника, която ни заобикаля, работи с много по-ниско от мрежовото напрежение. Ние нямаме нисковолтови електрически системи в дома си. Това налага да се използват устройства, които понижават напрежението от 220V до предвиденото за работа на битовата електроника. Независимо дали става дума за телевизор, мобилен телефон, компютър, лаптоп или таблет, имаме нужда от адаптер, за постигане на ниско и често пъти постоянно напрежение. Понякога адаптера се намира в електронното устройство, като например телевизора или компютъра. Понякога е отделно от него, като лаптоп, телефон и др. и може лесно да се смени, ако изгори.


Има различни видове адаптери:

 • трансформаторни и импулсни;
 • стабилизирани и нестабилизирани;
 • регулируеми и не регулируеми;
 • с преобразуващи мрежово напрежение и такива, които се включват към  запалката на колата.
 • Разгледайте нашия онлайн магазин euroled.net, за да изберете най-добрия продукт за вас.