Безплатна доставка над 100 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържи се с нас: 02 995 00 51
ХИЛЯДИ ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕТО
Категории

0

Електрически изделия и устройства

Как да изберем разклонител


Когато трябва да свържете няколко електрически уреди наведнъж на едно място към 220V мрежа, използвайте разклонител. Трудно е да се направи това  без него в къщи,където има  стари схеми за окабеляване, където често няма достатъчно контакти за ползване на всички необходими домакински уреди.
Винаги имайте предвид ограниченията за общото натоварване на свързаните електрически уреди.. От съображения за безопасност не превишавайте необходимата стойност.
Според нашата статистика мрежовият разклонител за 3 места или, по-просто казано, тройник в гнездото е  най-популярният поради оптималната функционалност.  Той има всеобхватно приложение:

 • на закрито
 • на открито
 • в домашни условия
 • в градината

 

Външно изпълнение

Тялото, направено от горима пластмаса, най-често е правоъгълно или овално, с гнезда за свързване на домакински уреди, разположени в една и съща повърхност (могат да бъдат вертикални или хоризонтални). Има обаче триъгълни, кръгли и трапецовидни модели, както и с входове, разположени на различни нива.На обратната страна има изход за собственото му включване в контакта.

За дома или офиса

Според нуждите и целите на работа обмислете 
броят на разклонителите и техните гнезда - за да свържете едновременно 2 електрически устройства, разклонител с 2 щепсела ще помогне, ако това не е достатъчно, използвайте с 3 или 4 входа.
Точно на нашият сайт euroled.net е удобно да избирате, поръчвате и купувате разклонители,които са ви  систематизирани по цени, характеристики и марки.

Защо да го закупим от Euroled.net

Изборът в нашият онлайн магазин euroled.net е голям, а вие  изберете в зависимост от вашите нужди и необходимия метод на свързване.
Пазарът е изпълнен с оферти от различни цени и производители, но препоръчваме да игнорирате непознатите продукти със съмнителен произход. Освен това има доста евтини доказани серии.
В нашия сайт euroled.net ще намерите асортимент на добри цени , надеждно качество и висока производителност. Всички продукти са снабдени със сертификати и официална гаранция

Разклонители (72)

Какви видове таймери ще открием в раздела

 

Всички сме виждали класически екшън филми, в които главният герой прерязва червените проводници на експлозивно устройство и точно една секунда остава до експлозията. И така, устройството за броене, което показва времето, оставащо до бедствието - това е таймерът, в неговия класически вариант.

 По правило думата таймер означава специално устройство, което е проектирано да отчита времето назад, от зададения  момент, в който започва. Таймерът обикновено е оборудван с времева скала, циферблат или потенциометър, с който става възможно да се зададе необходимото време, след което ще се генерира сигнал и устройството ще бъде включено / изключено.

Има и таймери, на които можете да зададете часа на работа, като зададете конкретно време от деня. Това са така наречените таймери в реално време, които са оборудвани с часовник или устройство за съхранение на време. Този таймер е най-простият уред,като будилник.

Днес най-често срещани са електронните цифрови таймери, които са подобни на електронните часовници , но все още има механични таймери, чийто принцип на работа е изграден върху часовников механизъм. Преходните между цифровите и механичните - електромеханичните таймери работят въз основа на реле за време.

 

Защо да изберете Euroled.net 

 

В нашият онлайн магазин ще откриете таймери, които обикновено се класифицират в следните видове:

1.Според принципа за броене на времето таймерите обикновено се делят на:

 • Интервални таймери - настройва се и се поддържа интервал. Такива таймери могат да бъдат единични (задействани 1 път), многократни (задействани няколко пъти с предварително зададени скорости на затвора) и циклични (на равни интервали) действия;
 • Таймери на текущото (реално) време - сигналът се дава в зададеното време.

2. Според принципа на действие:

 • Механични таймери - аларми, кухненски таймери;
 • Електромеханични таймери - дават електрически импулс, но често имат механична инсталация;
 • Цифрови електронни таймери - програмируеми таймери. Може да бъде свързан с други съседни устройства;
 • Цифров електронен таймер.


Какво представляват преходните адаптери

 

Адаптерите представляват захранващи устройства променящи мрежовото напрежение (в повечето случаи), до стойности и вид, подходящ за работата на различни електронни уреди. На практика цялата електроника, която ни заобикаля, работи с много по-ниско от мрежовото напрежение. Ние нямаме нисковолтови електрически системи в дома си. Това налага да се използват устройства, които понижават напрежението от 220V до предвиденото за работа на битовата електроника. Независимо дали става дума за телевизор, мобилен телефон, компютър, лаптоп или таблет, имаме нужда от адаптер, за постигане на ниско и често пъти постоянно напрежение. Понякога адаптера се намира в електронното устройство, като например телевизора или компютъра. Понякога е отделно от него, като лаптоп, телефон и др. и може лесно да се смени, ако изгори.


Има различни видове адаптери:

 • трансформаторни и импулсни;
 • стабилизирани и нестабилизирани;
 • регулируеми и не регулируеми;
 • с преобразуващи мрежово напрежение и такива, които се включват към  запалката на колата.
 • Разгледайте нашия онлайн магазин euroled.net, за да изберете най-добрия продукт за вас.

Таймери и адаптери (24)

Филтри
«1»