Безплатна доставка над 100 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържи се с нас: 02 995 00 51
ХИЛЯДИ ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕТО
Категории

0

Избери по

Наличност

LED модули

Какво представляват LED модулите

 

С развитието на LED осветлението расте броят на видовете продукти, разработени въз основа на тях. И ако по-рано интересът към готовите продукти не над хвърляше съществуващите различни видове  LED елементи, то с течение на времето възникна необходимост от готови LED модули, които изискват минимум труд за монтаж и експлоатация.

Самите LED модули са уникални , които действат като опорна основа за  източниците на светлина и свързаните с тях структурни елементи. И ако в минимална конфигурация такъв модул се състои от корпус и печатна платка с светодиоди, свързани със съединения, то в по-скъпа, подобрена версия допълнително включва контролер и захранване.

 

Характеристики на LED модулите, представени от euroled.net

Основното предимство на използването на LED модули е възможността за бързо оформяне на осветителни панели с почти всякаква конфигурация. Това отваря неограничени възможности за промяна на цветовете и режимите на осветление, благодарение на контролерите.

 

Първоначално LED модулите бяха замислени като заместител на съществуващите индикатори, тоест без функцията за пълно осветление, но темпът на развитие на светодиодите им позволи да разширят възможностите си до мощни модули - източници на светлина. В структурно отношение те изглеждат като малка платка с няколко светодиода, групирани в линия или геометрична форма и поставени в запечатан корпус.

 

LED модулът има следните характеристики:

 

  • малки габаритни размери;
  • устойчивост на вибрации и висока механична якост;
  • повишена защита срещу неблагоприятни външни фактори;
  • нисък топлопренос;
  • ниска консумация на енергия с захранващо напрежение 12 или 24 V;
  • добра светлинна мощност с голям радиус на осветление;
  • работен ресурс от поне 30 хиляди часа.

 

Когато планирате да закупите LED оборудване, имайте предвид факта, че след инсталиране и свързване, LED модулите не изискват периодична поддръжка, както други източници на светлина. В същото време техните кутии, изработени от пластмаса, не привличат околния прах, поради което не изискват често почистване, което е особено ценно, когато се поставят по пътищата.

 

Какви видове ще откриете в раздела

 

Както споменахме по-рано, контролерът за управление е вграден в много модули, с който можете да променяте параметрите на осветлението. Програмирайки го по определен начин, можете да конфигурирате модула да излъчва определен цвят, честотата на неговото включване и дори светенето в определен ритъм. Наличието на такива възможности ни позволи да реализираме проекти с големи мултимедийни панели, които ви позволяват да създавате движести се изображения.

 

Преди да купите продукт, трябва да обърнете внимание не само на интензивността на светлинния поток и други характеристики на осветлението, но и на качеството на стандартните стойки за тяло. Именно от тяхната конфигурация и здравина в повечето случаи ще зависи дълголетието на цялата конструкция, а удобното фиксиране значително ще намали времето за монтаж.

 

Какво е тяхното приложение

 

Ако огледате целия обхват на приложението на LED модулите, най-използвани са в рекламната индустрия. Всъщност цветните табели, бягащите линии и мултимедийните панели са създадени предимно да привлекат вниманието на клиентите.

Конструктивната характеристика на такива модули първоначално беше фокусирана върху външни приложения, така че LED модулите често могат да се видят в елементи от улично обзавеждане, в осветяване на фасади на сгради, билбордове и дори върху каросерии на превозни средства.

Във вътрешния план те се използват за организиране на осветление с функциите за промяна на цвета на осветлението, както и за точково осветление на отделни интериорни елементи.

 

Защо да ги закупите от Euroled.net

 

Нашият онлайн магазин Euroled.net ще ви помогне да изберете най-добрите за вас, според нуждата и желанието ви. Може да разчитате не нас за професионална консултация и съвети.

 
Филтри
«1 2»
Page 1 of 2
«1 2»