Безплатна доставка над 100 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържи се с нас: 02 995 00 51
ХИЛЯДИ ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕТО
Категории

0

Избери по

Мощност

Монтаж

Наличност

LED профили

Защо се използва алуминиев профил за LED лента

 

С развитие на LED осветлението възниква необходимост от надеждно закрепване на лед-лентите върху вертикални повърхности или тавани.Тези ленти не траят вечно и губят своите свойства с течение на времето. Разбира се, в някои случаи можете да използвате скоби или пластмасови кутии, но по време на работа светодиодите ги нагряват. Монтажа трябва да е максимално лесен и бърз, без  много усилия.. Алуминия,като материал е идеален в това отношение и отговаря на всички тези условия, затова точно той се използва за направата на профили за LED ленти и активно се предлага на пазара. Разнообразие ще намерите и на нашия сайт euroled.net

 

Характеристики на алуминиевия профил за LED лента

 

Основното предимство на алуминиевия профил е способността му да отделя топлина, която се излъчва  от работещите светодиоди. И както знаете, прекомерното нагряване драстично намалява живота на такива източници на светлина. Тази характеристика се изразява във ватове на светлинната енергия на метър от лентата и, разбира се, зависи от  размера и площта й.

Когато купувате метален профил, веднага виждате числовите стойности на тази характеристика.. Ако се интересувате от по-подробна информация или имате въпроси относно избора на профил, разгледайте нашия сайт euroled.net

 

Какви видове има:

 

 • лента;
 • ъглов;
 • товароносещ;
 • вграден .

 

Алуминиева профилна лента

 

Тя служи за отнемане на топлина от LED лентите, като гарантира тяхното инсталиране с помощта на лепилна основа. Може да се монтира върху всяка повърхност с помощта на самонарезни винтове.

 

Ъглов алуминиев профил

 

Използва се за монтаж на LED източници на светлина под ъгъл 45 ° спрямо хоризонтални или вертикални повърхности. По правило той е оборудван с подвижен матов или прозрачен екран (дифузьор на светлината). Поради сложната си форма, той е добър радиатор. Ъгловият алуминиев профил разполага с голям брой модели, които се предлагат в различни размери и форми. Можете да го закупите на сегменти от 2 m.

Монтира се върху всякаква повърхност и се закрепва както със самонарезни винтове, така и с конвенционално залепване. В профила може да бъде включен подвижен екран за разсейване на светлината. Продуктите се произвеждат в различни големини и са удобни за монтаж на една или няколко LED ленти едновременно, което улеснява  осветяването на големи площи.

 

Вграден  алуминиев профил

 

Поради оригиналната форма, вградената версия често се използва от дизайнерите като разделителна линия между повърхности с различни текстури и цветове. В този случай той може леко да изпъкне или да се изравни с тях.

 Такъв профил често се използва в мебелната промишленост, когато на вратата или рафта се изрязва вдлъбнатина с необходимия размер, така че отгоре се вижда само разсейваща светлина. Резултатът е -мебели с ярка светлинна лента.

 

При правилна инсталация използването на алуминиев профил осигурява:

 

 • ефективно отстраняване на топлина от кристали;
 • лекота на монтаж на LED лента;
 • допълнителна защита на източниците на светлина от влага и механични повреди;
 • естетика на външния вид на подсветката.

 

За да придадете на профила завършен вид, след като го монтирате, трябва да покриете страничните отвори със специални тапи. На нашия онлайн магазин euroled.net  можете да закупите такива, както и  специални крепежни елементи, които улесняват монтажа на алуминиевите профили.

 

Основните места на приложение на профила:

 

 • скрито осветление на трудно достъпни места (ниши, шкафове, рафтове);
 • сценография;
 • рекламни конструкции и витрини;
 • осветяване на стаи на хотели и офиси;
 • организация на осветление на интериорни помещения (стаи, кухни, лоджии, бани).
 • стълбища, което създава допълнително удобство през нощта.
 • светлинни ивици по таваните и стените, които станаха модерни в дизайна на стаите. Те са много лесни за изпълнение с алуминиев профил с матов екран.

 

Така осветеността на желаното пространство от вас  зависи изцяло само от вашето въображение.

 
Филтри
«1 2»
Страница 1 от 2
«1 2»