Безплатна доставка над 100 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържи се с нас: 02 995 00 51
ХИЛЯДИ ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕТО
Категории

0

Избери по

Цветна температура

Мощност

Напрежение

Гаранция

Тип диод

Димиране

Влагозащитен

Форма

Монтаж

Марка

Наличност

Начало LED осветление Декоративни LED луни

Декоративни LED луни

Какво е приложението на декоративните луни


Луничките са осветителни тела с малък ъгъл на разсейване, използвани за общо и насочено осветление. Те се използват отделно или като допълнение към полилеи или други устройства.

Има много конфигурации , различаващи се в метода на монтаж, дизайна и материала: 

 • положени и вградени;
 • въртящи и неподвижни; 
 • изработени с помощта на пластмаса, стъкло, метал и други материали.
 • Луните дължат своята популярност на това разнообразие, което им позволява да бъдат широко използвани в дизайна на осветлението.

 

Използването на лунички


С помощта на лунички е лесно да се организира насочено осветление на определена зона: да се подчертае работната повърхност, в мебелът - да се фокусира върху интериорния елемент. По-често луните се използват като  осветителни тела за окачени и многостепенни тавани.

При създаването на общо осветление е важно да се установи достатъчен брой източници на светлина. В противен случай стаята ще изглежда мрачна и неудобна. Когато планирате това, е по-добре да се придържате към правилото: 

 • над работните повърхности;
 • маси за рязане и работа;
 • шкафове и други предмети;
 • затъмнени зони,далече от прозорци и празните стени.


Местоположение на луничките

При проектирането на осветление стаята е разделена на зони. Устройствата са подредени според това разделение. Вземат се  предвид нормите на осветеност и особеностите на осветителните тела. Важно е местоположението им,тъй като отоплителните устройства по време на работа ограничават поставянето им. Устройствата не се инсталират близо до повърхности, които са прекалено чувствителни към топлинни влияния. Оптималното разстояние от стената до източника на светлина е 15-20 сантиметра. Що се отнася до стандартите, не е необходимо да разчитате само на тях,обмислете го и вие.

 

Как се монтират


Традиционно основната роля при осветяването на стаята се отдава на горната светлина. На тавана луничките са разположени по различни начини:

 • в кръг - може да се използва и полилей в центъра;
 • по периметъра на стаята под формата на правоъгълник, със или без централна лампа;
 • успоредно: лампите са монтирани на редици, които могат да бъдат две или повече;
 • в дъга - така ,че образуват полукръг;
 • напречно - схемата дава възможност да се постигне максимално осветление на малка стая без използването на обемни полилеи;
 • с шаблон на шахматна дъска - в този случай и центърът, и ъглите са еднакво добре подчертани.


В зависимост от дизайна на тавана , поставянето се прави в различни комбинации. 

 

Защо да ги закупим от Euroled.net


В нашият онлайн магазин euroled.net можете да намерите голямо разнообразие и асортимент на лунички за:

 

Осветление в хола


Дневните се нуждаят от много светлина.Луничките се използват заедно с полилеи, подови лампи и други устройства и като правило са разположени около периметъра на тавана. Когато мощните светлини са изключени, луничките създават меко, ненатрапчиво осветление.

 

Допълнителни осветителни тела в кухнята


Кухнята трябва да е осветена доста ярко. Особено внимание се обръща на пространството над мивката и масата за рязане: там ще има най-голямата концентрация на лампи.Ако стаята е с малка площ е по-добре да се инсталират  източници на светлина директно в мебелите.

 

Лунички в спалнята


Спалнята е място за почивка, и силната светлина е неподходяща.Луничките се поставят около периметъра на стаята или се вграждат в шкафове. Подходящо е да ги заглушите с корнизи или подобни елементи. Заедно с луните е по-добре да не използвате полилей, а най-много настолни лампи.

 

Прецизно осветление за баня


Поради влажността, в банята се използват тела с висока степен на защита.Луничките,като източници на светлина от съответния клас лесно се справят с осветлението и се вписват в малкото пространство поради малкия си размер. Основното изискване за местоположението им е силната светлина да пада върху мивката и къпалнята.

Филтри
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»
Страница 1 от 12
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»

Най-продавани