Безплатна доставка над 100 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържи се с нас: 02 995 00 51
ХИЛЯДИ ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕТО
Категории

0

LED ленти профили и аксесоари

Какво представляват LED лентите

Използването на LED ленти е  безкрайно практично. Можете да ги използвате като атмосферно / индиректно осветление, но и като основно осветление. За открито, както в градината или на балкона, имаме напълно водоустойчиви ленти.

Какви видове ще открием в раздела

Можете да свържете нашите LED ленти към батерията на вашата каравана, кемпер или лодка. В допълнение, LED лентите много често се използват като допълнителна светлина за телевизор или легло, кухненско осветление, осветление в банята (предлага се и с водоустойчиво покритие), душ осветление и осветление за аквариум.

 • Бели LED ленти

Бялата гъвкава LED лента съдържа LED тип 3528. Тези светодиоди имат много ниска консумация на енергия. Белите LED ленти се предлагат с 60 или 120 светодиода на метър. Консумацията на тях е съответно 4,8 и 9,6 Вата на метър. Те не само са супер ефективни, но и гарантират, че ще издържат по-дълго от нажежаемите, енергоспестяващи или флуоресцентни тръби.Това са наличните цветови режими:

 • Топло бяло (2800K - 3000K)
 • Естествено бяло (4000K - 4500K)
 • Студено бяло (6000K - 6500K)
 • Цветни LED ленти

Цветните светодиодни ленти са оборудвани с 60 мощни RGB светодиода на метър от тип 5050. Въпреки високата яркост консумацията на тези мощни светодиоди е само 14,4 вата на метър. RGBW LED лентата съдържа както RGB светодиоди, така и топли бели светодиоди.

 • Водоустойчива LED лента

Някои предлагани от нас LED ленти са водоустойчиви. Това е посочено чрез IP стойност. Когато лентата има IP66 рейтинг, тя е водоустойчива. Стойност на IP68 означава, че лентата е водоустойчива и следователно може да се използва и под вода (например в езерце или аквариум).

Как се инсталират 

Първата стъпка е, че трябва да знаете точно колко дълга трябва да бъде LED лентата. Ако не ви устройва дължината й,тогава LED лентата може да бъде изрязана. Лентата е снабдена с маркери. На тези маркировки лентата може да бъде срязана. Моля, обърнете внимание, че когато режете водоустойчива LED лента, тя вече няма да бъде водоустойчива.
За инсталирането на LED лентата са необходими няколко части; LED лента (12V или 24V захранване. Важно е този адаптер да има същото напрежение като лентата. Това е достатъчно за бяла ивица. Ако имате  LED лента, на която трябва да бъде контролирана силата на светене,тогава  се нуждаете от контролер и димер.

Защо да изберете Euroled

Ние от euroled предлагаме огромно разнообрази и гаранция всички продукти. Можете да разчитате на нашите консултанти да ви обяснят или да ви помогнат с всичко от което имате нужда. В нашият онлайн магазин можете да да се ориентирате и да си поръчате лесно и удобно, защото формата за поръчка е безкрайно опростена.

LED ленти (137)

Какво представляват LED захранванията

 

 

За предпочитане е да изберете захранване с постоянен ток. По този начин може да настроим тока на максимална стойност, да гарантираме максимална ефективност и функционалност, с което трябва  да получим правилната яркост.

Какви видове има

 

 

Факторите, които влияят върху избора на LED захранване
Както бе споменато по-горе, има няколко променливи, които определят избора на захранване с LED осветление, сред които заслужава да се спомене:

 • фактът, че светодиодът трябва да се използва отвън или вътре в конструкция: в този случай говорим за фактор на околната среда;
 • степента на защита, необходима за захранването, която може да бъде водоустойчива или да изисква друга специфична степен на защита;
 • адаптирането на захранването към новите стандарти за безопасност.  В тази връзка обаче трябва да се отбележи, че захранващият блок не винаги трябва да отговаря тези  изискванията : често ИТЕ захранването може да е достатъчно;
 • вида на охлаждането, необходим за светодиода:  може да бъде кондуктивно или конвенционално охлаждане;
 • необходимата обща мощност, която може да бъде намалена, когато сме в присъствие на едно единствено осветление, но може и да се увеличи значително, когато имаме работа с по-голяма и сложна система, която често изисква много стотици ватове ;
 • накрая, сред факторите, които влияят върху избора на захранването, имаме степента на ефективност, необходима за пестене на енергия и съгласуваността, с която това се поддържа.

 

Така че, ако трябва да захранваме нашата 18W LED лента например, можем да изберем 25W захранване, за да гарантираме, че тя работи правилно.

 

В нашият сайт Euroled.net, има основни изисквания за гарантиране на правилното захранване на всички LED светлини. Ние ще ви помогнем да изберете  най-добрите LED захранващи устройства за производителност, качество и надеждност, с богат избор на мощност.

 

Защо да го закупим от Euroled.net

 

 

Изборът на вида на LED захранването зависи преди всичко от вида на приложението, независимо дали отвътре или отвън. За вътрешна среда е необходимо да изберете LED захранване със степен на защита IP00; за екстериор, вместо това трябва да бъде избрано водоустойчиво захранване.
Euroled.net се грижи за избора ви на най-качествени продукти, както и предлагането им на изгодна цена. Ако имате някакви съмнения или въпроси, преди да закупите вашето LED захранване, попитайте нашите експерти по осветление за съвет

LED захранвания (79)

Какво представляват димери за LED осветление

 

Благодарение на няколко функции на LED технологията всеки купувач има възможност да създаде така нареченото динамично осветление. За това се използват няколко разновидности устройства и аксесоари, които са в състояние да дадат пълен контрол върху осветителното оборудване или дори да осъществят дистанционно управление на осветлението. Те включват димери, които ви позволяват да регулирате яркостта, всички видове контролери, усилватели и други допълнителни устройства. Всеки от тях изпълнява определени функции и се прилага при необходимост.

 

 • димери

 

Когато организирате осветление в жилищни помещения, офиси, клубове и т.н., често се използват димери. След като ги свърже към осветителните тела, потребителят получава възможност да регулира яркостта и интензивността на сиянието. Използвайки ги в жилищни помещения, е възможно да се създаде условно зониране и автономен контрол на яркостта на отделните лампи, независимо от останалите. По правило димери също ви позволяват да организирате дистанционно управление на светлината. Някои модели осветително оборудване предвиждат димери в корпуса, докато други изискват свързване

 

 • контролери

 

Контролерите обикновено се използват при светодиоди и са отговорни за регулирането не само на яркостта, но и на цветовия обхват на осветлението. Тъй като светодиодите имат три отделни изхода, контролерите могат да контролират включването или изключването на всеки от трите основни цвята, тяхната интензивност, яркост и т.н. Това ви позволява да създавате различни цветове, нюанси и да реализирате създаването на най-сложните осветителни конструкции за различни цели. Контролерите в повечето случаи се управляват от дистанционно управление, но понякога се използват и автоматични модели.

 

 • усилватели

 

Също така доста често се използват усилватели при инсталиране и свързване на LED технология. С тяхна помощ може да се свърже натоварване няколко пъти по-високо от допустимото. Усилвателите се използват там, където необходимото количество осветление е достатъчно голямо, но потребителят иска да управлява дистанционно светлината с помощта на един централен контролер.

 

За какво се използват LED контролерите

 

В асортимента на нашия сайт euroled.net  ще намерите доста голям асортимент от елементи, които се използват при свързване на LED технология и при създаване на динамично осветление. Избирайки и комбинирайки правилно различни контроли на осветлението, можете да създадете различни ефекти и да организирате уникални решения за осветление.

 

Какви видове ще открием в Euroled.net

 

Редовно попълвайки продуктовата гама продукти в нашият онлайн магазин, ние добавяме нови димери, контролери и усилватели, които са съвместими с възможно най-много LED устройства и компоненти. Всички продукти, представени на сайта, са избрани ръчно, за да ви гарантират качество и пълно съответствие със стандартите и декларираните спецификации. Ако искате да организирате цялостно дистанционно управление на светлината, винаги ще намерите всичко необходимо за това в нашият онлайн магазин euroled.net.

 

LED контролери и димери (50)

Защо се използва алуминиев профил за LED лента

 

С развитие на LED осветлението възниква необходимост от надеждно закрепване на лед-лентите върху вертикални повърхности или тавани.Тези ленти не траят вечно и губят своите свойства с течение на времето. Разбира се, в някои случаи можете да използвате скоби или пластмасови кутии, но по време на работа светодиодите ги нагряват. Монтажа трябва да е максимално лесен и бърз, без  много усилия.. Алуминия,като материал е идеален в това отношение и отговаря на всички тези условия, затова точно той се използва за направата на профили за LED ленти и активно се предлага на пазара. Разнообразие ще намерите и на нашия сайт euroled.net

 

Характеристики на алуминиевия профил за LED лента

 

Основното предимство на алуминиевия профил е способността му да отделя топлина, която се излъчва  от работещите светодиоди. И както знаете, прекомерното нагряване драстично намалява живота на такива източници на светлина. Тази характеристика се изразява във ватове на светлинната енергия на метър от лентата и, разбира се, зависи от  размера и площта й.

Когато купувате метален профил, веднага виждате числовите стойности на тази характеристика.. Ако се интересувате от по-подробна информация или имате въпроси относно избора на профил, разгледайте нашия сайт euroled.net

 

Какви видове има:

 

 • лента;
 • ъглов;
 • товароносещ;
 • вграден .

 

Алуминиева профилна лента

 

Тя служи за отнемане на топлина от LED лентите, като гарантира тяхното инсталиране с помощта на лепилна основа. Може да се монтира върху всяка повърхност с помощта на самонарезни винтове.

 

Ъглов алуминиев профил

 

Използва се за монтаж на LED източници на светлина под ъгъл 45 ° спрямо хоризонтални или вертикални повърхности. По правило той е оборудван с подвижен матов или прозрачен екран (дифузьор на светлината). Поради сложната си форма, той е добър радиатор. Ъгловият алуминиев профил разполага с голям брой модели, които се предлагат в различни размери и форми. Можете да го закупите на сегменти от 2 m.

Монтира се върху всякаква повърхност и се закрепва както със самонарезни винтове, така и с конвенционално залепване. В профила може да бъде включен подвижен екран за разсейване на светлината. Продуктите се произвеждат в различни големини и са удобни за монтаж на една или няколко LED ленти едновременно, което улеснява  осветяването на големи площи.

 

Вграден  алуминиев профил

 

Поради оригиналната форма, вградената версия често се използва от дизайнерите като разделителна линия между повърхности с различни текстури и цветове. В този случай той може леко да изпъкне или да се изравни с тях.

 Такъв профил често се използва в мебелната промишленост, когато на вратата или рафта се изрязва вдлъбнатина с необходимия размер, така че отгоре се вижда само разсейваща светлина. Резултатът е -мебели с ярка светлинна лента.

 

При правилна инсталация използването на алуминиев профил осигурява:

 

 • ефективно отстраняване на топлина от кристали;
 • лекота на монтаж на LED лента;
 • допълнителна защита на източниците на светлина от влага и механични повреди;
 • естетика на външния вид на подсветката.

 

За да придадете на профила завършен вид, след като го монтирате, трябва да покриете страничните отвори със специални тапи. На нашия онлайн магазин euroled.net  можете да закупите такива, както и  специални крепежни елементи, които улесняват монтажа на алуминиевите профили.

 

Основните места на приложение на профила:

 

 • скрито осветление на трудно достъпни места (ниши, шкафове, рафтове);
 • сценография;
 • рекламни конструкции и витрини;
 • осветяване на стаи на хотели и офиси;
 • организация на осветление на интериорни помещения (стаи, кухни, лоджии, бани).
 • стълбища, което създава допълнително удобство през нощта.
 • светлинни ивици по таваните и стените, които станаха модерни в дизайна на стаите. Те са много лесни за изпълнение с алуминиев профил с матов екран.

 

Така осветеността на желаното пространство от вас  зависи изцяло само от вашето въображение.

 

LED профили (24)

Какви лед аксесоари ще откриете в раздела

В раздела на “лед аксесоари” ще откриете два типа конектори. Онлайн магазина на Euroled.net разполага с гъвкави и твърди лед ленти. Съответно и аксесоарите за тях са направени според техните разновидности. 

Гъвкавите конектори се използват за скрито осветление на тавани, стени, реклами и др. В онлайн магазина на Euroled.net се предлагат конектори за всеки тип led ленти. Цената се променя според качеството и функциите на гъвкавата лед лента. Същото важи и за led аксесоарите, като в онлайн магазина ни може да намерите комплект от няколко конектора на по-изгодна цена. 

Твърдите кабели служат за свързване на негъвкавите компоненти. Повечето от тях са изработени от алуминий и са в различна непроменлива форма. Те могат да се използват, както за светлинна декорация на стената, така и за скрита светлина на тавана. 

За какво служат конекторите


В онлайн магазин на Euroled.net ще намерите конектори в категория “аксесоари”. Конекторите служат за свързване на една лента с друга. Лед конекторите могат да бъдат твърди или гъвкави. Те се избират в зависимост продукта, който сте закупили. Цените на конекторите са ниски, но не за сметка на качеството.

Защо да изберете Euroled.net:

 

 • Европейски стандарт на качеството;
 • Продуктите са преминали през контрол на качеството;
 • Предлагаме изготвянето на проект за вашите сгради, къщи или помещения;
 • Ние предлагаме услуга монтаж;
 • Безплатна доставка при покупка над 100 лева;
 • Експресна поръчка без регистрация, само с вашето първо име и телефонен номер.

LED аксесоари (13)

Филтри
«1»