Безплатна доставка над 100 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържи се с нас: 02 995 00 51
ХИЛЯДИ ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕТО
Категории

0

За избора на ново обзавеждане

Дата: 2014-02-01

Ако ви е писнало да гледате стария гардероб в коридора, чиято врата така и не иска да се затвори, въпреки всичките ви усилия, то може би е крайно време да се замислите все пак дали не е време да смените част, а защо не и цялостното обзавеждане на жилищетото ви. Но всеки един такъв ход изисква внимателно обмисляне! Все пак, когато си купите нови мебели, ще трябва буквално да живеете с избора си.

Вече сте решили да преобзаведете дома си, а не знаете откъде да започнете. Често срещана ситуация. Колко от вас сменят мебелите вкъщи всяка година? Ако имате голям бюджет за това начинание, най-добрият вариант е да наемете специалист, който се занимава с интериорен дизайн. Това ще ви спести много проблеми и лутане из мебелни магазини. Но ако не разполагате с достатъчно средства, за да се консултирате с опитен дизайнер, със следващите няколко параграфа на тази статия ще се опитаме да ви помогнем при избора на новите мебели за дома ви.

Откъде да започна?

Добра отправна точка при покупката на нови мебели е да решите на какво ще заложите – практичното и удобното или на стилното и модното. Ако се потрудите, може да успеете да слеете двете в едно. Ако вече сте решили каква цветова гама ще използвате за стените на жилището може именно това да използвата за тема на обзавеждането. Ако все пак държите на изчистения и функционален стил, може да използвате за отправна точка функциите на съответната стая (всекидневна, спалня, домашен офис, т.н). Все пак не е лошо да проучите пазара и да разгледате няколко каталога, все пак искате да намерите добър баланс между цена и качество. 

Мери три пъти, купи веднъж

Ако може така да перифразираме старата поговорка, добра отправна точка в търсенето на мебели за дома е да вземете правилните и точни размери на съответните помещения. Без значение откъде ще купите мебелите, изключително важно е да вземете правилните размери. Иначе ще бъдете подложени на големи изпитания докато успеете да напаснете с 5 см по-дългото легло в детската стая например. Търсете баланса и избягвайте комбинацията от твърде много цветове и материи, най-добре се придържайте към една гама и тип материал.

Осветление

Няма как да завършим тази статия без да споменем и важността на един много важен елемент – осветлението. Представете си, че след много труд и обикаляне по мебелните магазини успеете да обзаведете дома си със стил без да липсва фунционалния елемент – това по себе си е огромно постижение!

И вече си представяте как приятелите ви оглеждат новото ви място с възхищение (и мъничко завист), за да разберете, че осветлението не е разположено правилно, недостатъчно е или напълно липсва! В такъв случай, може да използвате редица гъвкави и функционални решения като ЛЕД ленти или спотове, за да осигурите необходимото осветление на правилното място, без това да изисква генерални промени в интериорния дизайн на дома ви.

 

Мебели „Канор” са официален партньор на Евро ЛЕД. В каталога на мебели Канор ще можете да намерите всичко необходимо за цялостното обзавеждане на вашия дом – от кухнеския бокс, до спалнята.