Безплатна доставка над 100 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържи се с нас: 02 995 00 51
ХИЛЯДИ ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕТО
Категории

0

Какво трябва да знаете, когато вземете решение да монтирате светодиодна лента в окачения таван?

Дата: 2013-10-21

Често срещана грешка е, че започваме да избираме LED лента едва след като окачения таван е вече монтиран и боядисан.  В 80% от случаите не е помислено къде ще се монтира захранването и дали ще има място за него. В зависимост от дължината на ЛЕД лентата и нейната мощност, се избира и захранване, но почти винаги размера на захранването не отговаря на свободното място оставено за монтаж и това поражда следните трудности в последствие:

  1. Преработка на тавана за да се монтира захранването.
  2. Закупуване на множество по-малки захранвания, които да отговорят на размера на отвора за монтаж.
  3. Компромис с първоначалното желание за избор на диодна лента, което впоследствие не отговаря на очакванията ни.

Всичко това води да излишни разходи и разочарование. За да избегнете всичко това, преди да започнете с монтирането на окачения таван, посетете магазина, от където ще купувате LED лентата и захранването, консултирайте се с търговеца каква лента желаете и какво захранване ще Ви е необходимо, вземете размерите на трафа и ги представете на майстора, който ще Ви изгражда тавана.  

Съвети от Евро ЛЕД:

  1. Не монтирайте повече от 10м едноцветна лента на едно захранване.   При монтиране на повече от 10м RGB  лентата, използвайте усилвател на всеки 10м, за да елиминирате намаляването на излъчваната светлина.
  2. Захранванията с по-голяма мощност могат да излъчват лек шум при работа.  Когато е възможно, монтирайте захранванията в специални кутии или гардероби извън помещенията, в които пребивавате по-дълго време или почивате, особено в спални.
  3. Преди да монтирате лентата я проверете дали е правилно свързана със захранването, дали връзките между лентите са здрави и сигурни, светнете я и след като се уверите, че всичко работи както Ви харесва, я монтирайна на определеното място.

За повече информация и консултация от нашите служители, се обадете на  02 995 00 51 или използвайте live chat системата на Euroled.net.